İSTANBUL / PENDİK - Lütfi Doğan Anaokulu

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okul öncesi eylem planı Nisan ayı eylemleri etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Projenin amacı olan dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesine büyük bir katkı sağlandı. Milli bayramımız olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız millî öğeler içeren şarkı ve şiirlerle kutlanmış oldu. Çocuklar 23 Nisan coşkusunu şenlikte olarak yer alıp daha iyi hissetmiş oldu.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Nis

"Dilimizin zenginlikleri projesi Mart Ayı kapsamında öğrencilerimizle etkileşimli kitaplar okunmaya devam etti. Okunan kitaplardan birtanesi örnek olarak paylaşıldı. Küçük su damlası kitabında belirlenen bilinmeyen kelimelere yönelik Söyle Çiz etkinliği gerçekleştirildi. Hazırlanan etkinliklerle seçilen kelimeler üzerinden eş zıt anlamlısını bul oyunu oynandı"

Nis

Yüz yüze oyun projesi, çocukların sosyal,bilişsel, duyuşsal  ve psikomotor gelişimlerini; doğal ortamda ve okulda arkadaşlarıyla uyum içerisinde oynayarak vakitlerini daha iyi değerlendirebilmelerine imkan sağlanması amacıyla hazırlanmıştır..

Yüz yüze çocuk oyunu Okulumuzda hayat buluyor

Mrt

Deprem Farkındalik Haftası Kapsamında Deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimiz 1 dakikadan az sürede okul dışına tahliye edildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi okulöncesi öğrencilere Türk Kültürüne yönelik içeriklerle temas etme fırsatı sunarak kültürel dil bilincini geliştirmeye hedeflemektedir. Şubat ayı içerisinde öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli içerikler hazırlanmış ve kullanılmıştır.

Şbt

Geleneksel oyunlarımızı küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesi amacıyla yüz yüze yüz çocuk oyunu etkinliği kapsamında anasınıfı öğrencileri okulumuzun bahçesinde oyunlarını oynadılar..

Ock

Okulumuz öğretmenlerimizden Esra KARAKURT tarafından çocuk edebiyatı alanında çalışan yazar Nurten Ceceli ALKAN okulumuza davet edilmiştir. Yazarımız çocuklara etkiletişimli masal anlatmış ve çocuklarımızı hayal dünyalarında yolculuğa çıkarmıştır. Kendileririne ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Etkileşimli kitap okuma çalışmasında bu ay kültürel mirasımız Nasreddin Hoca'nın "ya tutarsa" adlı fıkrası canlandırılmıştır. Çocuklara fıkra içerisinde geçen maya, göl kavramları öğretilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Ailelerin ve çocukların birlikte katılım gösterdiği etkinliğimizde lezetili meyveler hikayesi okundu ve sonrasında ailelerle birlikte meyveler süslenerek öğrencilere sunuldu.

Ara

Hikaye okuma saatinde gözlemci olarak aile katılımı yapıldı.